Matematik

Beregning af vinkel A

02. december 2009 af XTHFGS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg i forvejen kender a, b og c. Og ved at det er en retvinklet trekant, hvilket betyder at C = 90 grader.

Hvordan beregner jeg så vinkel A?
Jeg har længe rodet rundt i trigonometrien, men jeg kan ikke få orden i min viden om det.
Hvis nogle kunne give mig en hjælpende hånd til hvordan jeg gør, ville det være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

kan du ikke bruge denne formel

Cos(C)/c = Cos(A)/a

Cos(90)/c =cos(A) /a     

og når du kender c og a kan du satte dem ind i denne formel og beregne A ved at sige A=Cos-1.........


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2009 af mathon

sin(A) = a/c           den spidsvinklede løsning

sin(B) = b/c           den spidsvinklede løsning


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

kan han ikke også bruge Cos-relasioner


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2009 af mathon

#3
Jo
de rigtige cosinusrelationer kan anvendes:

                A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc))

                B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac))

                


Skriv et svar til: Beregning af vinkel A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.