Fysik

omskrivning af formel

02. december 2009 af qwast (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej

Jeg har det angulære moment til L=I*w*eR = I*w*(eR,x eR,y eR,z)

I er inertimoment
w er vinkelhastigheden
eR er enhedsvektor

Jeg har at dL/dt = T

jeg skal vise at kraftmomentet T om et hjuls massemidtpunkt er givet ved

T = Mgd(eR x eZ)

eR er enhedsvektor, M er masse, d er massemidtpunkt.

T står vinkelret på L. eZ er en enhedsvektor som peger i x-aksens retning.

Er der nogen som har et hint som kan hjælpe? Kan ikke gennemskue denne opgave.

mit bud er at jeg skal diff L, men jeg ved ikke hvordan.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Lurch (Slettet)

Hvad er det der udfører kraftmomentet på hjulet? 

Generelt så kan du finde kraftmomentetn enten ved at differentiere L som du selv skriver, hvilket leder dig ud i at du skal finde en sammenhæng mellem kraften der udfører kraftmomentet og den vinkelacceleration den foresager.

Du kan også starte kraftmomentet i sig selv, ud fra

T = r x F

hvor x angiver krydsproduktet.


Skriv et svar til: omskrivning af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.