Matematik

Ferieplanlægning, procent

03. december 2009 af JustMyName (Slettet)

En almindelig skiferie-rejseforsikring for 10 dage koster 120 kr. Man får 20% rabat, hvis flere rejser sammen, og tegner samme forsikring. En udvidet forsikring koster 165 kr. Hvad koster den for hver person, når flere tegner den samtidigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

For det første. Hvor mange personer er der tale om, for at få de 20% rabat? Jeg er temmelig sikker på, at det slet ikke betaler sig at tagne forsikringen. Den har man i forvejen gennem sit eget forsikringsselskab. A propos! En af grundene til at man læser (lærer noget) er, at man så ikke så let bliver snydt i tilværelsen. Den skiferierejseforsikring, som du omtaler er vel noget som rejseselskabet vil prakke dig på ikke? Det kommer også helt an på, hvad den dækker. Det kan jo være den dækker mod snevejr i Sahara?


Svar #2
03. december 2009 af JustMyName (Slettet)

Det ved jeg sørme ikke. Det står der, så vidt jeg ser heller ikke på mit ark.


Svar #3
03. december 2009 af JustMyName (Slettet)

Kan den ikke løses?


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. december 2009 af purrrity (Slettet)

120+1.2*20 = 144, forudsat flere rejser sammen og tegner samme forsikring.

165+1,65*20 = 198, den udvidede version, forudsat flere rejser sammen og tegner samme forsikring.

Hvis man er to personer, og den deles ligeligt op hedder det,

198/2 pers. = 99 kr. pr person for udvidet forsikring :)

fortsat god day, yy


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. december 2009 af purrrity (Slettet)

#1

For det første. Hvor mange personer er der tale om, for at få de 20% rabat? Jeg er temmelig sikker på, at det slet ikke betaler sig at tagne forsikringen. Den har man i forvejen gennem sit eget forsikringsselskab. A propos! En af grundene til at man læser (lærer noget) er, at man så ikke så let bliver snydt i tilværelsen. Den skiferierejseforsikring, som du omtaler er vel noget som rejseselskabet vil prakke dig på ikke? Det kommer også helt an på, hvad den dækker. Det kan jo være den dækker mod snevejr i Sahara?

Erik det en 8-klasses matematik opgave, tvivler på, at han er  ved, at lave rejseforsikring ;)


Skriv et svar til: Ferieplanlægning, procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.