Matematik

Matematik A - opgave

03. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

Bestem skæringspunktet for tangenterne til grafen for

f (x) = 2x^2 - 4x + 1 i hhv. (2, f (2)) og ( - 1, f ( -1)) .

Første punkt - 1. tangent               tangent ligning :  f ' (2) * ( x - 2) + f ( 2 )

(2, f (2))

f (2) : 2 * 22 - 4 * 2 + 1 = 1

f ' (x) = 4x - 4

f ' (2) = 4 * 2 * 4 = 4

y = a ( x - x0 ) + y0
y = f ' (2) * (x - 2) + 1

y = 4 * (x - 2) + 1

y = 4x + ( - 8 ) + 1

y = 4x - 7     = 1. tangent



2. tangent -  ( - 1, f ( -1)) .

f ( - 1 ) = 2 * ( - 1 )2 - 4 * ( - 1 ) + 1
f ( - 1 ) = 7
f ' ( - 1 ) = 4 * ( - 1) - 4 = -8
y = a ( x - x0 ) + y0
y = f ' ( - 1 ) * ( x - 1 )
y = - 8 * ( x- ( - 1 )) + 7
y = - 8x - 8 + 7
y = - 8x  - 1  


er min opgave rigtig udregnet eller ? ,s

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2009 af mathon

du fik hjælp
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=772475&goto=772672#772672


Svar #2
03. december 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

dvs. jeg har udregnet rigtigt .

men så har jeg sat dem lig med hinande dvs:

4x - 7 = - 8x - 1
8x + 4x - 7 = -8x - 1 + 8x
8x + 4x = -1 + 7
8x + 4x = 12 x

-1 + 7 = 6

12 / 6 = x

x = 2

y = 4x - 7

y = 4 * 2 - 7 = 1

y = 1

x = 2

skæring i ( 2 ,  1 ?   

er dette forkert


Skriv et svar til: Matematik A - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.