Matematik
miniøkonomi
23. januar 2005 af
ria (Slettet)
opg: opstil overskudsfunktioen for virksomheden 1 og find det optimale valg af input som funktion af t. find derefter vandkvaliteten som funktioen af t, og brug dette udtryk til at opstille o(x)for virksomheden 2. Find også her det optimale valg af input som funktion af t. opgaven skal laves efter eks 3,4 i bogen som siger at:
m1=f(x1)=100*x1^½
v(x1)=100*0,1*x^½
m2= v*g(x2)=v*x2^½
p=pris output
q=pris input
p1(pris pr enhed gødning)=10
p2(pr stk)=20
q1=2
q2=2,5
overskuds = indtægter - omkostninger
o(x)= p*f(x1)-q*x1
o(x)= 10*100*x^½-2x1
med afgift=t
o(x1)= p*f(x1)-(q+t)*x1
0(x1)= 10*100*x^½-(2+½)*x1
t(grøn afgift)=½
hjælppppppppppppp
m1=f(x1)=100*x1^½
v(x1)=100*0,1*x^½
m2= v*g(x2)=v*x2^½
p=pris output
q=pris input
p1(pris pr enhed gødning)=10
p2(pr stk)=20
q1=2
q2=2,5
overskuds = indtægter - omkostninger
o(x)= p*f(x1)-q*x1
o(x)= 10*100*x^½-2x1
med afgift=t
o(x1)= p*f(x1)-(q+t)*x1
0(x1)= 10*100*x^½-(2+½)*x1
t(grøn afgift)=½
hjælppppppppppppp
Skriv et svar til: miniøkonomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
