Fysik

varmetab eller?

05. december 2009 af knudsen1 (Slettet)

Hej vi har lavet et forsøg i fysik, hvor vi skulle bestemme vandets varmekapacitet og derefter udregne den relative afvigelse i forhold til vandets varmefylde på 4,186 KJ/ kg* C, men jeg har i mit forsøg fået det til 5,000 Kj/kg*C, dvs at den relative afvigelse ligger på omkring de 16 procent efter min beregning, men hvordan kan det være at der alligevel er så "stor " forskel, har det noget at gøre med varmetab, eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af mathon

fejl ved aflæsning af termometer, vægt
samt det faktum,
at
vandets varmefylde er temperaturafhængig

vandets varmefylde i J/(kg·K)
ved Celsiustemperaturen         0      10        15     20      30       40       50       60     70       80    90     100
                                               4218  4192  4186  4182  4179   4179   4181  4184  4190  4196 4205  4216


Svar #2
05. december 2009 af knudsen1 (Slettet)

Det lidt mærkelige er faktisk at jeg slet ikke har brugt temperaturen til at udregne varmekapiciteten, vi skulle nemlig lave en graf over de målte værdier, hvor jeg fik denne ligning ud y= 1640,2 x - 34381, hvor 1640,2 er a, dvs hældningen.

Og så står der at : Slutteligt bestemmes varmekapaciteten for væsken ved at sammenholde tendenslinien med:Evæske = c * m * Deltat. 

 og her har jeg så istedet sagt a = c * m, hvor jeg derefter isolere c, og finder vamekapiciteten, men er det forkert? ved i det heletaget ikke engang hvordan den ligning^ kommer ud af ligningen Evæske = c*m* Deltat, jeg fik bare fortalt at sådan skulle jeg gøre af en klassekammerat ... :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2009 af mathon

du synes ikke at have gjort noget forkert
men #1
for at vise
               at nøjagtig bestemmelse af vands specifikke varmekapacitet giver forskellige resultater ved
               forskellige temperaturer, hvis den bestemmes med mere end 1 decimals nøjagtighed


Svar #4
05. december 2009 af knudsen1 (Slettet)

 ja, og udfra det du siger er det mærkeligt at jeg så har fået den på 5,000 :s


Skriv et svar til: varmetab eller?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.