Matematik

differentialregning

05. december 2009 af frosten (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej allesammen . jeg sidder her med en aflevering og er stort set færdig. men der er lige et par opgaver der giver mig lidt problemer ..

opgaven lyder:
udregn f '(x) for følgende funktioner:

d.) f(x)=2x+5√x

e.) f(x)=(7/2) -2x

jeg ville blive lykkelig hvis der var nogle der ville hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af mathon

d)
         f(x) = 2x + 5√x = 2x + x1/5

         f '(x) = 2 + (1/5)x-4/5 = 2 + 1/(5√(x4))

e)
         f(x) = (7/2) - 2x

         f '(x) = -2

.................
generelt:
              (n√(x))' = 1/(n√(xn-1))
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, i den første omskriver du 5. rod af x til x1/5 og benytter reglen om differentiation af en potensfunktion. I den anden går jeg ud fra, at der er tale om (7/2)-2x. Her anvender du reglen om differentiation af sammensat funktion, samtidig som du ved, at ax differentieret er ax *ln(2), hvor a er et tal. Ellers vil jeg henvise dig til det glimrende værktøj wolframalpha.com. Fx har jeg spurgt det om at differentiere (7/2)-2x. Her er svaret: http://www.wolframalpha.com/input/?i=derive+(7/2)^(-2x) (tryk på "Show steps" for at få vist en fremgangsmåde). Dette kan du anvende til at tjekke dine resultater.


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.