Matematik

linearekombinationer..

05. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Jeg søger efter en fyldetsgørende forklaring på begrebet linearkombination. En der har bud på bøger, internetsider osv.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Hvis du kan klare engelsk tekst er wikipedia, som sædvanlig, til din tjeneste.

http://en.wikipedia.org/wiki/Linear_combination


Svar #2
05. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Hmm ok takker, så lige et sidespørgsmål. Hvorfor er linearekombinationer så vigtige med henblik på diff. ligninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. december 2009 af hvadmeddet (Slettet)

Da differentation er lineært (kan summeres og ganges med konstant) gælder specifikt. Hvis f opfylder f'=0, og hvis g opfylder g'=0. Da vil linearkombinationen (f+g) opfylde (f+g)'=0. Det samme selvfølgelig med multiplikation med konstant.

Som du nok kan se, kan dette udvides til det generelle tilfælde.


Svar #4
05. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

#3

Ok, mange tak! :-)


Skriv et svar til: linearekombinationer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.