Matematik

Bestem tallet k.

06. december 2009 af Dell9 (Slettet)

Hej med jer.
Jeg fatter ikke en meter af, hvordan man skal finde k.

Opg 4)
Linjen m med ligningen k•x – 3y = 10 er parallel med linjen n med ligningen
y = 2x + 4.

a) Bestem tallet k


MVH B og V


Brugbart svar (2)

Svar #1
06. december 2009 af Exupery (Slettet)

Når to linier er parallelle har de samme hældningsfaktor.

y=ax+b er en forskrift for en helt generel ret linje. Den har hældningsfaktoren a.

Deraf følger, at 

y=2x+4 

har hældningsfaktoren 2.

I skal nu have, at linjen m også har hædningsfaktoren 2.

kx-3y=10

kx-10=3y

(k/3)x-10/3=y <=> y=(k/3)x-10/3

Hvoraf vi finder, at k/3=2, hvorfor k=6, når de to linjer er parallelle. 


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. december 2009 af misselev (Slettet)

hvor forsvinder x-10/3 hen?


Brugbart svar (2)

Svar #3
07. december 2009 af Exupery (Slettet)

 De forsvinder ikke. -10/3 svarer til b i tangenten. Men nu er det a, der skal findes, hvorfor kun k/3 interesserer os. 

y=ax+b

y=(k/3)x-10/3

Der er tale om samme ligning.


Brugbart svar (2)

Svar #4
11. december 2009 af misselev (Slettet)

aha okay tak :)


Skriv et svar til: Bestem tallet k.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.