Kemi

Hjælp til Kemi taak :D

06. december 2009 af 91Sarah (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en beholder findes en ligevægtsblanding bestående af de i reaktionsskemaet nævnte gasser:

SO2(g) + NO2(g) ↔ SO3(g) + NO(g)


Beholderen indeholder følgende stofmængder:
n(SO2)= 0,62 mol n (NO2)=0,41 mol n(SO3)=0,84 n(NO)=0,13 mol


a) Beregn en værdi for ligevægtskonstanten ved den pågældende temperatur.

Hvordan gøre man det ?


Svar #1
06. december 2009 af 91Sarah (Slettet)

HjæælP??


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2009 af Ramses I (Slettet)

K = [produkter]/[reaktanter]

K = ( [SO3] * [NO] ) / ( [SO2] * [NO2] )

K = (0,84*0,13)/(0,62*0,41)

K = 0,43

Et andet eks.

H2 + I2 <-------> 2HI

K = [HI]2 / ( [H2] * [I2] )       læg her mærke til potensen!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: Hjælp til Kemi taak :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.