Matematik

andengradspolynomium

06. december 2009 af mims56 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Jeg sidder fast i denne opgave håber der nogen der gider lede mig på rette spor.

Bestem fortegnet for hvert af tallen c, b og d, d betegner diskriminanten.

Y=-0,5x2 + bx + c

Regner med jeg skal finde ud ad c først men synes bare det jeg kommer frem til ikke giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2009 af keg (Slettet)

der mangler da vist lidt oplysninger,

man kan sige at det er en sur parabel, da den vender benene nedad,

hvilket kan aflæses på minus foran x2

x=0 --> Y=c, som er overskæring med 2.akse


Svar #2
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

Har ikke mere info om den men ja sur parabel fordi a er mindre end o

C =   man kan se parablen skærer i y aksen omkring - 1 ( men ved ikke om det præcise tal er - 1 )

så sidder virkelig fast


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2009 af keg (Slettet)

toppunkt: -b/2a|-(b2-4ac)/4a

a=-0,5

og du kan aflæse c

så kan du vel også aflæse toppunkt

og finde b ud fra toppunktets x-koordinat

og når man læser opgaven skal du jo blot bestemme fortegn

 for b og c

c er minus skriver du

hvis d>0  --> 2 rødder

hvis d=0 ---> 1 rod

hvis d<0 --> ingen rod , så ud fra din tegning kan du se om der er rødder i ligningen

er x-værdien til toppunktet pos eller neg ? for du mangler jo blot at fortegnsbestemme b


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2009 af keg (Slettet)

#2: det kommer dog frem at du sidder inde med en tegning,

og den fortæller en hel del.

Det er uheldigt, når man skal gætte sig til

halvdelen af  opgavestillers data.

 


Svar #5
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

(tegning) havde sgu ikke lige lagt mærke til der stod tal på koordinatsystemet min fejl


Svar #6
06. december 2009 af mims56 (Slettet)

 Tak fordi du alligevel gav dig tid, selvom kloge åge her ikke lige var vågen..... =))))

Men prøver lige at løse opgaven udfra din #3

God aften


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2009 af keg (Slettet)

#5 tak, det er stort at kunne indrømme fejl, for vi begår

alle fejl eller undlader oplysninger ind imellem.


Skriv et svar til: andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.