Matematik

brøker der skal forkortes

07. december 2009 af saraklar (Slettet)

2/4                               3/6                                6/8                             15/20                         de skal forkortes mest muligt???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Isomorphician

2/4 = (2*1)/(2*2) = (2/2)*(1/2) = 1*(1/2) = 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af englo (Slettet)

 3/6 kan forkortes med 3 = (3/3)/(6/3) = 1/2

6/8 kan forkortes med 2= (6/2)/(8/2) = 3/4

15/20 kan forkortes med 5=(15/5)/(20/5) = 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2009 af MN-P (Slettet)

Find et tal der går op i både tæller og nævner.

Del med tallet begge steder.


Skriv et svar til: brøker der skal forkortes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.