Matematik

vil du ikke nok

07. december 2009 af tineei (Slettet)

vil nogen hjælpe med at løse de her opgaver  ??

Opgave
På en konto indsættes 15.000 kr. Renten tilskrives helårligt over de næste 5 år, med følgende rentesatser: 4 % det første år, 4,5 % det andet år, 6 % det tredje år, 5 % det fjerde år og 4,75 % det femte år.

Hvor meget vil slutsaldoen være efter 5 år?


Hvilken fast årlig rente (gennemsnitlige rente) ville give den samme slutsaldo?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af Tyrael (Slettet)

Først så har du 15.000 kr., som du kan gange med 1,04 (hvilket svarer til at sige 4%, du kan evt. dividere med 100 og gange med 4, og det giver det samme). ;-)
Så får du et tal, som du skal addere (lægge til) saldoen (15.000 kr.). ;-)
Så får du en saldo, hvor du så gør det tilsvarende med den næste procentsats osv. :)
Slutsaldoen får du ved at fortsætte således. ^^

Til sidst, så tager du alle de tal, som du har fået ved at udregne renten, og adderer dem og derefter dividerer med antallet af renter (5). Så har du den gennemsnitlige rente. ;-)
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2009 af NejTilSvampe

 15.000*(1+0,04)(1+0,045)(1+0,06)(1+0,05)(0,0475) = 19.005,97kr.-

15.000(1+r)5=19.005,97

(1+r)5 = 19.005,97/15.000 = 1,2670

1+r = 5√(19.005,97/15.000) = 1,04848

r = 1-1,04848 = 0,04848 = 4,85%

"Gør prøve"

15.000*(1+0,0485)5= 19007,87


Svar #3
07. december 2009 af tineei (Slettet)

tak. det hjalp meget  nejtilsvampe hehe


Skriv et svar til: vil du ikke nok

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.