Matematik

1 ligning .4.

07. december 2009 af tineei (Slettet)

hej alle sammen vil i være søde og hjælpe mig med den her ligning

4x - 2/3 = (3x-1)/4 -  2


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2009 af keg (Slettet)

4x-2/3=3x/4 -1/4 -2

13x/4=-9/4+2/3

39x/12= -27/12 +8/12

39x=- 19

x=-19/39


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Mere overskueligt måske:

i) Gang igennem med 4: 16x - 8/3 = 3x-1-8 = 3x-9

ii) Læg 8/3 til, samt træk 3x fra, på begge sider: 16x-3x = -9+8/3.

iii) Reducér: 13x = -27/3 + 8/3 = -19/3.

iv) Dividér med 13 på begge sider: x = -19/39.


Skriv et svar til: 1 ligning .4.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.