Matematik

Bestem tallet k...

08. december 2009 af Chaol (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Har to opgaver som lyder: Bestem tallet k, sådan at ligningen x^2+4x+k=0 har præcis en løsning.

Den anden er: Bestem de tal k, for hvilke ligningen x^2+2x+5k=0 har to løsninger.

I den første er jeg indtil videre kommet frem til dette: x^2+4x+k=0

d=b^2-4ac=4^2-4*1*k=16-4k

Det er så her jeg sidder fast. Ved godt at d=0 da der kun skal være en løsning. 

I den anden opgave er jeg indtil videre kommet frem til dette: x^2+2x+5k

d=b^2-4ac=2^2-4*1*5k=4-20k

Det er så igen her jeg sidder fast.

Hvis nogen ville forklare mig hvordan resten løses, ville det være til stor hjælp.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2009 af peter lind

I den første skal du løse ligningen 16-k=0 i den anden uligheden 4-20k > 0


Skriv et svar til: Bestem tallet k...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.