Matematik

Mangler hurtig hjælp (:

08. december 2009 af Bette02 (Slettet) - Niveau: C-niveau


En virksomhed fremstiller havenisser. Ønsker man at kunne sælge x stk. pr. måned, er prisen pr. stk. som funktion af efterspørgslen givet ved forskriften:
f(x)= -0,4x+1000
 

e) Bestem en forskrift for omsætningen.

Omkostningerne forbundet med produktion af havenisser består af en variabel omk. på 200 kr. pr. stk og en fast omk. pr. måned på 50000 kr.

f) Bestem en forskrift for omkostningerne.
g) Bestem en forskrift for overskuddet.
h) Hvor mange havenisser skal virksomheden sælge pr. måned for at maksimere overskuddet? Og hvad skal prisen sættes til?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af jannieboy (Slettet)

Hej!

Jeg sidder selv med opgaven til denne opgave.
Har du tegnet grafen for f(x)=-0.4x+1000?

Mvh Jannie


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af mathon

omsætning
 Om(x) = x·f(x) = -0,4x2+1000x , x∈Z+

 omk(x) = 200x + 50000

 Ov(x) = Om(x) - omk(x) = -0,4x2+1000x - (200x + 50000) = -0,4x2 - 800x - 50000


Svar #3
10. december 2009 af Bette02 (Slettet)

Tak deroppe!!

ja. har jeg .. først lav en tabel så det nemmere (:


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2009 af jannieboy (Slettet)

Hvordan?


Skriv et svar til: Mangler hurtig hjælp (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.