Fysik

hjælp! raketligningen

10. december 2009 af raul1815 (Slettet)

jeg har filmet en vandrakets lodrette bane, og vil gerne finde en graf til banen ved at indblande tiden t ind i formlen, men ved ikke hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Din udgangsformel, hvor vi ser på de kræfter, der virker på raketten, hedder F=T-M*g-k*v2=mdv/dt, løs den m.h.t dt og integrer, T er kraften på raketten, Mg er tyngdekraften og kv2 er luftmodstanden. Læg mærke til, at M(t) = M0-dm/dt * t. dM/dt er konstant. Du får så tiden givet ved ...Nåh ja det kan du så lige selv regne ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2009 af Lurch (Slettet)

#1 Det er vist liiiidt voldsomt for et gymnasie forsøg

#0 Hvilken raketligning snakker du om? Er det raketligningen som har noget med rakettens masse og vandets hastighed ud af raketten at gøre, eller kigger du på en simpel lodret bevægelse?

Bevægelsen i lodret er en konstant accelereret bevægelse, dvs

y(t) = -1/2*g*t^2 + v(0)*t + y(0)

hvis du kender starthastigheden, måske fra raketligningen, har du hele bevægelsen som funktion af tiden.


Skriv et svar til: hjælp! raketligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.