Matematik

5^2/5^3

10. december 2009 af Youseff (Slettet) - Niveau: 9. klasse

5^2/5^3 nogen som kan hjælpe? 25/125 så facit her er 0,2?

1/3 af 1/4?

Tegn højden fra vinkel B jeg mener vel jeg tegner en linje fra vinkel B til modsatte side hvor linjen er vinkelret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2009 af Sixmax (Slettet)

1) Korrekt. Generelt gælder det ved division at xn/xm = x(n-m), som i dette tilfælde vil blive 52/53 = 5(2-3) = 5-1 = 1/5

2) Du skal multiplicere de to brøker, så 1/3*1/4 = 1/(3*4) = 1/12. Du kan altid teste bagefter og regne: 1/12*3 = 3/12 = 1/4

3) Ja, i udtrykket "højden fra vinkel B" ligger det altid implicit at det er vinkelret på side b.


Skriv et svar til: 5^2/5^3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.