Fysik

einsteins formel

10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

Skulle det ikk give det samm når man siger

1.18566u* 299792458 m/s^(2)= 1.06562e17 J

som 1.18566u* 931.5MeV= 1104.44J

Skulle de to stykker ik give det samm?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal omregne unit til kg i den øverste først. Dvs gange med 1,602*10^-19.


Svar #2
10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

Mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jo, hvis du bruger de rigtige enheder.. I den første linie skal massen være i kg. I den anden linie er enheden på 931,5 ikke MeV, men MeV/u


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. december 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 Det er ikke omregningsfaktoren fra unit til kg. Det er et meget mindre tal


Svar #5
10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

Oke når jeg har omregnet til kg i den øverste giver det samlet 0.017071 J?


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er rigtigt nok. Jeg tænker fra J til eV. xD


Svar #7
10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

Jamen jeg kan stadig ik få de to ligninger til at give det samm

1.18566u*1.602*(10)^(-19.)*( (299792458*m)/(s) )^(2)= 0.017071 J

1.18566*u*931.5*MeV/u=1104.44*J


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. december 2009 af Danner39 (Slettet)

For at omregne unit til kg skal du gange med 1,673*10^-27 (protonens/neutronens masse)

1,602*10^-19.er protonens ladning, og denne indgår ikke i Einsteins formel.


Svar #9
10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

Ja så får jeg bar et endnu mindre tal i den første ? og vil gern se at det giver det samm i de to ligninger ? Undskyld jeg spørger men syns bar ik jeg har fået noget svar endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#8: Du mangler en enhed på dine tal. :) 1,602*10^-19 er også omregningsfaktoren fra eV til J.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. december 2009 af Danner39 (Slettet)

ja, men du kan ikke bruge 1,602*10^-19 til at omregne fra u til kg, som du skriver i 1#!


Svar #12
10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

1) 1.18566*1.673*(10)^(-27)*kg*( (299792458*m)/(s) )^(2)= 1.78278*10^-10

2) (1104.44*(10)^(3))*eV*1.602*(10)^(-19)*J                        = 1.76931*10^-13 J

Jamen der er en forskel på nogle ti'er potenser?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. december 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Nej, det har jeg selv skrevet i #6. :) Det er svært at huske samtlige omregningsfaktorer udenad, og naturligvis laver man fejl engang imellem. :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. december 2009 af Danner39 (Slettet)

ah ja, det overså jeg :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. december 2009 af Danner39 (Slettet)

12# Det lader til, at der er en fejl i enhederne. Hvor kan jeg ikke præcist sige, da jeg ikke hat set dine beregninger, men prøv at dobbelttjekke enhederne og se om disse stemmer.


Svar #16
10. december 2009 af birthe_non (Slettet)

aha ev til joule = 1602*10^-19 og ikke 1.602*10^-19


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. december 2009 af Danner39 (Slettet)

1 eV = 1,602·10^-19 J


Skriv et svar til: einsteins formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.