Matematik

Hjælp til SRP mat.

11. december 2009 af 07ymla (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej...

Jeg er lige nu i gang med at skrive SRP om pest og har fået udleveret denne matematik opg. Jeg har haft nogle problemer med at få skrevet ligningen ud, så løsningen kommer til at passe. Normalt skriver jeg en logistisk vækst ud på formlerne:

Differencialligning:                   Formel til Fuldstændig løsning af differencialligning:

y´ = a*y*(M-y)                              f(x) = M/(1+c*e-M*a*x)

OPgaven er så:

En model for udbredelse af smitte i en by kan være som følger: Antallet af smittede til tiden t, målt i dage, betegnes E, og den følgende funktion opfylder ligningen

E´= -0,00005*E2 + E

a. Bestem en løsning til differencialligningen, når der er 4000 smittede efter 24 dag.

b. Hvor man smittede er der efter 30 dage?

c. Hvor man indbyggere er der i byen, når man regner med at alle kan smittes?

d. Hvor lang tid varer det, inden der er 75 % smittede?

e. Hvornår starter epidemien for alvor og hvornår er den slut?

f. På hvilket tidspunkt udbredes smitten hurtigst?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2009 af peter lind

Du skal i første omgang omskrive differentialligningen i E, så den har samme form som differentialligningen for logistisk vækst. Det betyder at du skal sætte E uden for en parantes. Derefter brug formlen for løsningen af differentialligningen for logistisk vækst og sæt de givne oplysninger ind for at bestemme c.


Skriv et svar til: Hjælp til SRP mat.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.