Matematik

beregn siderne retvinklet trekant

12. december 2009 af mikki3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, hvordan udregner jeg siderne i en retvinklet trekant, når jeg kender arealet på 210 og omkredsen på 70?? håber der er en der kan hjælpe mig med metoden ;-) på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2009 af peter lind

Arealet af trekanten er ½gange produktet af kateterne. Med pytagoras har du yderligere en ligning til bestemmelse af siderne. Løs først ligningen, der fremkommer af omkredsen med hensyn til en af variablene og sæt det ind i de 2 andre. 


Svar #2
12. december 2009 af mikki3 (Slettet)

tusind tak, øøhh jeg er bare ikke helt med dvs jeg skal sige ½x70 og hvordan skal jeg så sætte det ind i pytagoras??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2009 af peter lind

Hvis du kalder siderne for a, b og c, hvor c er hypotenusen gælder ½a*b= 210(areal) a+b+c=70(omkreds) og a2+b2=c2(pytagoras)


Svar #4
12. december 2009 af mikki3 (Slettet)

ja det er jeg helt med på, men jeg ved ik hvordan jeg skal lave ligninger ud af disse oplysninger,når der er så mange ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. december 2009 af peter lind

Af ligningen for omkredse kan du isolere en af de ubkendte og sætte resultatet ind i de 2 andre. Derved har du reduceret problemet til 2 ligninger med 2 ubekendte. Brug derefter samme metode til at reducere til en ligning med en ubekendt.


Svar #6
12. december 2009 af mikki3 (Slettet)

ok jeg prøver, tusind tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: beregn siderne retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.