Fysik

elektronenerginiveauer

12. december 2009 af miemelody (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et diagram viser tre elektronenerginiveauer for grundstoffet platin. Niveauerne er betegnet K, L og M.

M = -0,53 * 10^-17 J
L = -1,86 * 10^-17 J
K = -12,50 * 10^-17 J

a) Beregn fotoenergien i den stråling, der udsendes ved elektronovergang fra M-niveauet til henholdsvis L- og K-niveauet.

b) Beregn bølgelængden af den del af denne stråling, der har kortest bølgelængde.

c) Beregn ioniseringsenergien i enheden eV for en elektron, som befinder sig i K-niveauet.

Jeg har særligt brug for hjælp til b) og c). På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2009 af peter lind

b) Brug  at for fotoner gælder E = hf=hc/λ , hvor h er Plancks konstant, f er frekvensen, c er lyshastigheden og λ er bølgelængden.

c) Brug at en løsrevet elektron ikke kan have negativ energi


Svar #2
13. december 2009 af miemelody (Slettet)

Tak for dit svar.

Men i b), hvordan kan det ses, hvilken del af strålingen der har den korteste bølgelængde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2009 af peter lind

Det er den med størst energiforskel


Svar #4
14. december 2009 af miemelody (Slettet)

Okay, tak :-)

Kan det passe at formlen i b) bliver λ = (h * c) / E?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af peter lind

ja men vær opmærksom på at E strengt tager er en energiforskel.


Skriv et svar til: elektronenerginiveauer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.