Dansk

hvad mener hun her

13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

er der nogen der forstå hvad mener Tove D. med denne vers

" når regnen siled, og stormen pep

og alle, der kunne, blev hjemme,

da gik vi og drev mellem død og forfald

i dage jeg aldrig vil glemme"

det er 2. vers i digtet baromsgade første del
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Her hører vist en historisk baggrund til. Du skal huske på, at den er skrevet i 1943 unde den tyske besættelse ad Danmark. Så den død og forfald, der henvises til, er krigens virkninger. Og så er det ikke let af glemme krigen for de, der oplevede den.


Svar #2
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

mange tak


Svar #3
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

jeg kan heller ikke forstå denne her vers.

" Og stormen hyled sin klagesang ,'

og vi var så altfor unge,

og bag den frække og rå jargon

var hjerterne urotunge."

det er 7. vers i digtet baromsgade første del
hvad betyder "jargon" og "urotunge"


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jargon er en bestemt måde at tale på, her et sprog, som de unge benytter sig af, jargon er altså et særligt sprog indenfor bestemte kredse. Sagførere benytter sig afg jargon, det gør læger også, begge disse grupper klasker latinske brokker ned imellem sproget. "Den frække og rå jargon" hentyder til noget seksuelt

urotung betyder bare at man føler sig urolig om hjertet, ungdommen er forventningsfuld og har en del uro i kroppen, bare se på de unge drenge, når de presser sømmet i bund i bilen


Svar #5
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

mange tak men jeg kunne ikke finde ordet:"urotunge" på ordbogen så derfor spøgte jeg.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2009 af mathon

urotung = tung af uro dvs. tynget af urolige følelser = overfyldt med bekymrende følelser


Svar #7
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

er det en selv opfundet ord af Tove


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ja det er det, og det er hendes egen barndom, hun beskriver


Svar #9
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

hvad mener hun med denne vers:

"jeg er din mors grå hænder

og din far bekymrede sind,

og jeg er de tidligste drømmes

lette, tågede spind."

der er fra 2. del af digtet barndomsgade 2. strofe


Svar #10
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

jeg kan heller ikke forstå 3. strofe =(

"jeg gav dig min store alvor (hvad betyder store alvor)

en dag du var vildt forladt (?)

og jeg dryssed lidt vemod i sindet (er det at hun kommer i tænker om barndomsgaden)

en drivende regnvejrsnat." (hvad betyder drivend)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Mor går derhjemme og passer børn (det gjorde man dengang) og faderen slider sig selv op på arbejdet, det er vanskeligt at skaffe nok til føden, derfor er far bekymret. De tidligste drømmes...osv henviser til dengang far og mor tænkte på at få barn - altså Tove Ditlevsen.


Svar #12
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

ahh ja nu fostå jeg det men hvad betyder ..tågede spind


Brugbart svar (0)

Svar #13
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det betyder de drømme, man har. Hvis du er forelsket i en pige, så drømmer du om noget bestemt ikke? Det er det tågede spin, at spinde vil sige at fantasere.


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det betyde en silende regnvejrsnat , drivende = silende


Svar #15
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

hvad med #10  kan du hjælpe mig med den (*-*)


Svar #16
13. december 2009 af kim,samsoon (Slettet)

hvad mener hun i denne strofe forstå den ikke hjælp mig plez=(

"og hører du renere toner

stemt til en skønnere sang,

skal du længes efter min stemmes

sprukne og kejtede klang."

det er 7. strofe fra 2.del af digten barndomsgade


Skriv et svar til: hvad mener hun her

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.