Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

RSA-Kryptologi hjælp til en opgave...

14. december 2009 af LCS26 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder i disse dage og skriver min SRP opgave om kryptologi, i et delspørgsmål skal jeg løse en opgave...

jeg har problemer med at få udregnet mit "d"???

p =3 og q= 11,    n= 33 og φ(n) = 20,    mit e= 13

Fjedre og sidste trin i oprettelsen af den hemmelige nøgle er at udregne d. d udregnes med formlen: e*d == 1(φ(n))

håber virkelig nogen har lyst og tålmodighed til at hjælpe mig igennem dette problem, hun har jeg prøvet hele dagen.. :(

- Lars Christian.


Svar #1
14. december 2009 af LCS26 (Slettet)

Kom én der kan hjælpe med at løse mit problem??


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2009 af nifor (Slettet)

først udregner du φ1=(1-p)*(1-q) = 20

dernæst factoriserer du dit φ1 med TI-nspire eller et andet program.

her vil du få nogle primtal, i dit tilfælde 2 og 5

 nu skal du udregne φ2=(1-1/2)*(1-1/5) = 8

nu er det så at du kan udregne dit d= e^φ2-1 (mod φ1) = 17

nu tjekker vi om de er inverse: mod(17*13,20) = 1 altså rigtigt.

nu har du den offentlige nøgle (33,13) og den hemmelige (33,17)

held og lykke


Svar #3
15. december 2009 af LCS26 (Slettet)

Du får sindsyg!!! mega mange tak, det har virkelig hjulpet mig meget...

men har fået endnu et problem.... jeg skal også krypter ordet ÆBLE, men det jeg har fundet ud af er forkert!

HJÆLP!!! (hvor går jeg galt i byen??)

jeg ved at mine "blokke" skal bestå af max 2 tal, da blokken ikke må være større end min n-værdi(33).

derfor ser de sådan ud:

Æ = m1 = 26

B = m2 = 02

L =m3 = 12

E =m4 = 05

det her det går galt, ved den der omskrivning!!!

f.eks vil jeg udregne: c1 =2613 (mod33)

hvordan vil denne omskrivning se ud?? håber på en meget pædagogisk venlig sjæl i denne juletid. :)


Skriv et svar til: RSA-Kryptologi hjælp til en opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.