Matematik

Ellipsens Ligning - Hvad definerer den? :)

14. december 2009 af Zlashie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, Første post/tråd her inde

Jeg sidder med SRP. emnet er Kepler og Ellipser (samt ellipsens ligning)

Det eneste jeg sidder og har problemer med er "ellipsens ligning".

Jeg skal opstille en ligning for ellipsen, men det jeg synes jeg har det sværest med at finde ud af er hvad ellipsens ligning i hvirkeligheden definerer? altså hvad er det jeg kan finde med ellipsens ligning? hvilke funktioner har den? ud over dette er jeg også meget i tvilv om parameterens funktion i en ellipse, dvs. hvad en parameter er.

Jeg har søgt på adskillige hjemmesider, synes jeg ville prøve noget nyt og få et svar fra en person direkte :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af sigmund (Slettet)

Betragt 2 punkter, F1 og F2, samt et punkt C i planen, se her. Vi har |F1C| = |F2C| = c, dvs. |F1F2| = 2c. Afstanden fra et punkt i planen til F1, hhv. F2, kalder vi r1, hhv. r2. Alle punkter i planen, hvorom det gælder, at r1+r2 = 2a, hvor a er en positiv konstant, siges at forme en ellipse. Konstanten a kalder vi for ellipsens halve storakse.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2009 af mathon

når P er et ellipsepunkt og F1  og F2 er brændpunkterne
gælder for ellipsen

     ξ: {P | |F1P| + |F2P| = 2a}

hvor 2a er storaksen


Svar #3
14. december 2009 af Zlashie (Slettet)

Ifølge de udleverede papirer jeg har fået af min lærer er ellipsens ligning

x^2/a^2 + y^2/b^2 = 1

og jeg forstår ikke hvad denne ligning skal definere, hvad det er jeg kan bruge den til helt præcis.

tak for de hurtige svar :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2009 af sigmund (Slettet)

Alle punkter (x,y), der ligger på ellipsen, opfylder den ligning. For at udlede ligningen må vi starte med at se på keglesnit.


Skriv et svar til: Ellipsens Ligning - Hvad definerer den? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.