Matematik

Differentialkvotient

14. december 2009 af 90m (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg mangler lidt hjælp til at komme igang.

Jeg skal bestemme f'(x)=x*6+3x^5-x+6

Skal jeg benytte mig af produktreglen og hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af NejTilSvampe

 nix,  (h + g)' = h' + g'

Du differentierer simpelthen bare hvert led for sig.


Svar #2
14. december 2009 af 90m (Slettet)

Kan du vise mig hvordan jeg skal sætte det ind?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af NejTilSvampe

 kommer an på om du mener x^6 istedet for x*6. i såfald får du:

6x^5 + 15x^4 -1

husk på du bruger at (xn)' = n*xn-1


Svar #4
14. december 2009 af 90m (Slettet)

 Jeg mente 6x^5.

Jeg har regnet mig frem til det. Tak for hjælpen.

Et sidste spørgsmål.

f(x)=-7x^3+(1/2)x^4-x^2+16

Hvad gør man med 1/2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af NejTilSvampe

 1/2 = 0,5


Skriv et svar til: Differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.