Dansk

spg om identitet

14. december 2009 af katti20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg skal til at skrive en opgave om identitet, og hvordan forfattere viser deres identitet igennem fortællingen.

Er der nogen i den forbindelse der kan hjælpe mig med evt. nogle forfattere der ville være interessante eller nogle bestemte værker? eller måske der er en bestemt litterær tidsperiode der er interessant i forbindelse med dette?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af ArniAmager (Slettet)

Prøv edgar allen poe  med hans "Manden i Mængden" Eller andre forfattere fra det Moderne Gennembrud. Der er rigtig meget at tage fat på der angående identitet, siden der skete så store skift i samfundet i den tid, mange mistede deres identitet, dog andre der fik en ny en. -> har præget litteraturen meget. Dengang.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2009 af Gigahero (Slettet)

Benny Andersen ;) Han er original, speciel og kendt.


Svar #3
14. december 2009 af katti20 (Slettet)

Det moderne gennembrud ja det ku være rigtig intressant, har kigget lidt på forfattere i denne periode, men der er jo mange, og endnu flere bøger at vælge imellem.

Er der nogen værker der kan anbafales?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2009 af Cedric (Slettet)

Hvis du vil skrive om det moderne gennembrud kan du bruge en af Heman Bangs noveller, der kæmper for kvinders rettigheder. Den Sidste Balkjole kunne bruges, men der er mange. Men det er ihvertfald en søgen efter en identitet, fra kvindernes side, om at blive hørt, om også at komme ud af huset, om også at få stemmeret o.s.v.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af JJ-cool (Slettet)

Nemmere og mere overskueligt: prøv et digt/lyrik af Niarn fra hans pladesamling 79 prøv eventuelt i den forbindelse at søge på Hanne Vibeke Holst  på titlen: Du er fucking sexistisk, så vil du få inspiration. Eller Jeff Mathews: halality. Du kan også gå til et lille uddrag af Dan Turell og Vangede Billeder


Svar #6
15. december 2009 af katti20 (Slettet)

gode ideer, men står nu mellem valget af 2 bøger og 2 forskellige forfattere

Amalie Skram : på skt. jørgen + professor herunimus

eller

Henrik Pontoppidan: Lykke Per

ved bare ikke hvad for en jeg skal vælge. Der skal være kød på så jeg kan skrive en go opgave, men samtidig vil jeg heller ikke putte mere i munden end jeg kan tygge :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2009 af Cedric (Slettet)

Nu har jeg ikke læst Lykke Per, men er den ikke 8 bind lang? Den kan selvfølgelig være redigeret, og udgivet i en kortere roman.. Som jeg iøvrigt mener at have set et sted men er ikke sikker. 


Svar #8
15. december 2009 af katti20 (Slettet)

den er udgivet i 1 bind med på 700 sider. Mit problem er bare at jeg ikke kan finde bogen af amalie skram nogen steder :(


Skriv et svar til: spg om identitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.