Matematik

stamfunktionen x^2-ln(x)+5+1/2 e^2x

14. december 2009 af oreos (Slettet) - Niveau: B-niveau

I opgaven står der at jeg skal vise at x^2-ln(x)+5+1/2 e^2x er en stafunktion til 2x-1/x+e^2
 

Hvordan viser jeg det, uden at skrive resultatet ned?

 

takker på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af NejTilSvampe

 du kan differentiere stamfunktionen og se om du får 2x-1/x+e^2


Svar #2
14. december 2009 af oreos (Slettet)

hvis x^2 =2x og ln(x)= 1/x    hvad bliver  5 og  1/2 så differentieret til?

er e^2x  funktionen e^x eller e^ax?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af NejTilSvampe

 (k)' = 0

så 5 og 1/2 differentieret bliver 0.

(e^2x )' = 2e^2x


Svar #4
14. december 2009 af oreos (Slettet)

takker :)


Skriv et svar til: stamfunktionen x^2-ln(x)+5+1/2 e^2x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.