Samfundsfag

Nævn og beskriv forskellene mellem regeringens og oppositionens syn på velfærd?

14. december 2009 af xlisahsivnielsen (Slettet)

Jeg sidder og laver samfundsfag til imorgen, og tænkte på om der er nogle af jer, der kan nævne og beskrive forskellene mellem regeringens og oppositionens syn på velfærd?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2009 af PernilleKn (Slettet)

Hejsa xlisahsivnielsen

Det er det lidt bredt spørgsmål, men jeg håber, at nedenstående kan hjælpe dig eller give dig en ide om, hvordan du skal gribe det an.

Vi har en VK-regering (Venstre og Konservative). O er Dansk Folkepartis partibogstav, og samlet har VKO flertal, men Dansk Folkeparti er kun med som støtteparti - de er ikke med i regeringen.

Derfor skal du se på Venstre og Konservativs syn på velfærd.

eksempel fra Venstes hjemmeside:" I dag har nogle adgang til moderne skoler og andre til et effektivt sygehus. Vi vil reformere den offentlige sektor, så alle får adgang til velfærd af højeste kvalitet, og arbejdsforholdene bliver bedre. Tilfredse brugere og tilfredse medarbejdere er to sider af samme sag." kilde: http://www.venstre.dk/index.php?id=5404 Elles prøv at kigge deres hjemmeside igennem, under politik vedr. familie.. uddannelse og sådan noget.. 

Oppositionen er inden for politik et eller flere mindretals ret til at kritisere flertallet, til at udøve kontrol og til at søge folkelig støtte ved at foreslå alternativer til det siddende styre.

Derfor vil det være Socialdemokraterne, Sf, RadikaleVenstre.. osv

fx: http://socialdemokraterne.dk/A-socialdemokraterne-Politiske-udspil-default.aspx?func=article.view&menuAction=select&menuID=700848&topmenuID=688037&id=700994 Under V, kan du læse, hvad socialdemokratners politik er vedr. velfærd.

Håber det kan hjælpe dig lidt.

- Pernille


Svar #2
14. december 2009 af xlisahsivnielsen (Slettet)

det kan det. tusind tak.


Skriv et svar til: Nævn og beskriv forskellene mellem regeringens og oppositionens syn på velfærd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.