Matematik

stamfunktionen til g(x)=3x^2+1

14. december 2009 af oreos (Slettet) - Niveau: B-niveau

I opgaven skal jeg bestemme samfunktionen til funktionen g(x)= 3x^2+1, hvis graf går gennem punktet (-1,5).
 

Hvordan løser jeg det?
 

bliver det ikke til G(x)=x^3+1 +k , også finder man k?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2009 af Isomorphician

G(x) = x3 + x + k

Indsæt x-y-værdierne og isoler k.


Svar #2
14. december 2009 af oreos (Slettet)

I facitlisten står der det skal give G(x)= x^3 +x + 7 , men jeg får den til minus 7.

5= -1^3-1 + k
5= -2 + k
k= -2-5
k= -7

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. december 2009 af Isomorphician

5 = (-1)3 - 1 + k <=>

5 = -2 + k <=>

7 = k


Svar #4
14. december 2009 af oreos (Slettet)

Mange tak! :)


Skriv et svar til: stamfunktionen til g(x)=3x^2+1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.