Matematik

Haster, lineær programmering

14. december 2009 af trinebebs (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg har alvorligt brug for hjælp til en opgave. Det er en gammel eksamensopgave.

Opgaven lyder: Caffe sælger to typer kaffeblanding i poser: Gold og Silver.

Caffe råder over 20000 gram Brasiliansk kaffe pr. uge, hvor hver pose Gold indeholder 300 gram og hver pose Silver indeholder 200 gram.

Derudover råder Caffe over 16000 gram Colombiansk kaffe pr. uge hvor hver pose Gold indeholder 200 gram og hver pose Silver indeholder 200 gram.

Caffe har en fortjeneste på 4 kr. pr. pose Gold og 3 kr. pr. pose Silver,

Ópgaven går ud på at jeg skal definere variablene x og y og bestemme en forskrift for funktionen f(x,y) = ax + by + c, som angiver den samlede fortjeneste.

Men det er så her at jeg ikke rigtig ved hvad jeg skal gøre.

Er der nogen der kan hjælpe?

på forhånd tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af NejTilSvampe

Har ingen ide, men der er et afsnit i den her bog. dl.dropbox.com/u/91554/matematik-gratis-kompendium.pdf 


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2009 af emul0c

Det er da altid noget du kun skal bestemme forskrifterne og ikke rent faktisk optimere :-D

Okay du har alle oplysninger som ovenstående, med det ved du så at en pose gold indeholder 300g B.kaffe og 200g C.kaffe, samt at silver indeholder 200g B.kaffe og 200g C.kaffe.

Dette kan du så opskrive på følgende måde:

Gold = 300B + 200C = 4          Hvor B = C for B <= 66,667 og C <= 80
Silver = 200B + 200C = 3        Hvor B = C for B <= 100 og C <= 80

I gold kan B maks være 66,667 da det ikke kan lade sig gøre at producere flere B end 20.000 / 300g = 66,667 og det maks kan lade sig gøre at putte 16.000 / 200 = 80 gange columbiansk kaffe i posen.

Det ligger lidt tilbage i tiden det lineær programmering, men mener det er rigtigt ;-)


Skriv et svar til: Haster, lineær programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.