Matematik

Eksamen i morgen hjælp!

14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

Mit hoved er stået af nu...

Hvis man nu sætter 427,05 kr ind på en opsparing hver måned i 24 måneder med en rente på 2.10% pa, hvor stor vil opsparingen da være ? Finder foskellige formler alle steder :S
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2009 af finnped (Slettet)

427,05*1,0212


Svar #2
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

Det giver 445,17 det kan da ikke passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

Afhænger vel af om der opgøres rente hvert måned eller om der bare lægges 2,1 % på efter et helt år.

For det senere tilfælde har du at:

(427,05*12) * 1,021 = hvad du har i alt på din konto efter 1 år

[(427,05*12)+(hvad du havde fra første år)] * 1,021 = hvad du havde i alt efter 2 år.

Hvis det derimod opregnes rente pr. måned bliver det hele mere besværligt (Venter lige til at der kommer flere svar til spørgsmålet)


Svar #4
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

Der pålægges rente 1 gang pr år så ialt 2 gange...


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2009 af finnped (Slettet)

du oplyste at renten var 2,1 % pa.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

Så er det sådan som jeg havde regnet ud ovenover... dejligt :D.

Har selv lige regnet det hele igennem og får 10574,31 kr. efter 2 år

EDIT: Har nok lavet en lille regnefejl her tjekker lige igen.

EDIT: EDIT: 10574,31 kr. skulle være svaret hvis der kun regnes rente 1 gang pr. år (sorry forvirringen)

Tror nok at formler på nettet med renter skader mere end det gavner (hvis man ikke ved nok om bank/renter)


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2009 af finnped (Slettet)

427,05*1,0212=445,1744291


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

=>>Finnped:

Hun indsætter 427,05 HVER måned...


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2009 af finnped (Slettet)

sorry har misforstået opgaven øjeblik...........


Svar #10
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

Jeg skal bruge selve formlen også :) havde den den anden dag men fjolset har self ikke fået det gemt opdager hun i sidste øjeblik :S

Og den formel jeg har fundet på nettet kan jeg ikke få til at stemme :(


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

Formel?

Er det ikke fint nok her med "logisk tænkning"?


Svar #12
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

ikke hvis censor spørger :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. december 2009 af finnped (Slettet)

On=y*((1+r)n-1)/r)

On = den opsparede kapital lige efter den n`te indbetaling

y = ydelsen der indbetales i hver termin

r = rentesatsen pr. termin skom decimaltal

n = antal indbetalinger


Svar #14
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

Lige netop finnped men kan ikke få den til at stemme med et "fornuftigt" resultat?

ved ikke hvad det er jeg gør galt :(


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

Får ikke helt det samme som jeg fik tidligere med 10574,31 kr.

Ved at bruge formlen dvs. (12*427,05)*(((1,021)^2-1)/0,021)))=10356,82

hmm


Svar #16
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

5124,6 * ((1+0,021)2 - 1)/0.021) = 10356,82

Sådan?


Svar #17
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

Så vi jo enige så burde der vel være lidt rigtigt i det :)


Brugbart svar (0)

Svar #18
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

hvis man tog 12*427,05 = 5124,6 kr. indsæt efter 12 måneder

Med rente bliver det: 5124,6 * 1,021 = 5232,217 kr. efter 12 måneder.

Så indsætter vi igen 5124,6 kr. ind på kontoen =>

5232,217 + 5124,6 = 10356,817 kr.

Så tager vi igen 2,1 % af det:

10356,817 kr. * 1,021 = 10574,31 efter 24 måneder

Enige begge to?


Brugbart svar (0)

Svar #19
14. december 2009 af matethemouse (Slettet)

Så der mangler et eller andet i formlen (mangler at lægge renten i år 2 på kontoen)...


Svar #20
14. december 2009 af emsebemse (Slettet)

ja tænkte også lige 107,62,- ikke er "nok" i renter.. Men hvordan hulen stiller jeg så formlen op?


Forrige 1 2 Næste

Der er 36 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.