Matematik

Komplekse tal

15. december 2009 af Enes90 (Slettet) - Niveau: A-niveau

z2 = 2+5i

Og jeg skal bestemme z.

Nogen der gider hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af sigmund (Slettet)

 Ja, i går fik du hjælp til z5 = 3+4i. Fremgangsmåden er den samme her.

Vi beregner kvadratroden af w = 2+5i.

Vi har |w| = (22+52)1/2 = √29 = 5.38516 (afrundet til 5 decimaler) og arg(w) = tan-1(5/2) = 1.19029 (afrundet til fem decimaler).

Så indsætter vi i formelen for n'te rod af et komplekst tal, hvor n = 2 i vores tilfælde:

√w = √|w|·[cos((arg(w)+2π·p)/2) + i·sin((arg(w)+2π·p)/2)], hvor p = 0,1

Således er løsningerne til z2 = 2+5i følgende:

z1 = √5.38516·[cos(1.19029/2) + i·sin(1.19029/2)]

z2 = √5.38516·[cos(1.19029/2+π) + i·sin(1.19029/2+π)]


Svar #2
15. december 2009 af Enes90 (Slettet)

får altså selv vinklen til at blive 0.59...... ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af sigmund (Slettet)

Jeg ved ikke, hvordan du får det, men tan-1(5/2) er 1.19....


Svar #4
15. december 2009 af Enes90 (Slettet)

Har fundet ud af, det men mange tak ellers :D


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.