Matematik

Bestem x og y

15. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

I vedhæftede opgave, skal jeg bestemme x og y, så punktet P ligger på linjen gennem A og B (hvilke er givet). Hvordan gør jeg det?

Vedhæftet fil: 435.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det nemmeste er at starte med at opskrive parameterfremstillingen for linien x=x0+at, y=y0+bt og z=z0+ct, (x0,y0,z0) er et kendt punkt, som du jo har fået opgivet, og r-r0=t*v er en vektor parallel med linien gennem de kendte punkter, t er et reelt tal. Så skulle du være rustet til at klare det. Alternativt kan liniens ligning skrives på en anden måde (standardformen), hvis man eliminerer parameteren t. Men det kan du garanteret finde noget om i din lærebog.


Svar #2
15. december 2009 af Kamelkalle (Slettet)

Altså indtil videre har jeg fundet AB vektor og derved fået normalvektoren. Den indsætter jeg i parameterfremstillingen og får:

x=x+5t

y=t+t

z=2t

Hvad skal jeg så herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal sørme ikke skrive x på højresiden, vi skelner skarpt mellem x og x0, jeg får desværre ikke tid, jeg har 12 mails, der venter på mig


Skriv et svar til: Bestem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.