Matematik

så er der lige en mere med vektorer

15. december 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: A-niveau

ja så nåede jeg til sidste opgave i denne omgang. det er sidste spørgsmål der vilder mig problemer det der hedder spørgsmål d i vedhæftede dokument. de andre er rigtige. og facit til d er  t=½. jeg har bare ikke en anelse om hvordan jeg kommer igang med det her sidste underspørgsmål.

hilsen Frederik 

Vedhæftet fil: Opgave 12.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af NejTilSvampe

 AD = t*v = t*AB

AB = (4,1)

AD = (4t,t)

er det ikke alle de oplysninger du skal bruge?


Svar #2
15. december 2009 af frederikengel (Slettet)

jo måske jeg er som sagt ikke lige med på den her. jeg er med på jeg skal konstruerer de her to trekanter med punktet D så arealet af dem er ens. så vidt jeg kan se må tallet T være fra 0 til 1 begge incl. jeg ved jo det er ½. men jeg kan simpelthent ikke se for mig hvordan jeg skal stille denne her op matematisk så det ikke bliver gæt og skud i tågen.

hilsen Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af NejTilSvampe

 oh der står [0;1] hehe vigtig detalje, ellers kunne der have være flere løsninger.

Altså du ved hvordan du finder arealet jo |det(a,b)| = |a|*|b|*|sin(v)|

Så hvis nu du siger  |det(AD,DC)| = |det(DC,-BC)|   og så isolere t.

kan man ikke gøre sådan? 


Svar #4
15. december 2009 af frederikengel (Slettet)

prøver lige smiler


Svar #5
15. december 2009 af frederikengel (Slettet)

nej kan ikke lige overskue den, måske lidt senere.

hilsen frederik


Svar #6
16. december 2009 af frederikengel (Slettet)

ok nu er jeg på igen. jeg kommer frem til at A=(2;3) D=(t*4;t*1) C=(6:6) b=(6;4)

vi får så. AD(t*4-2;t*1-3)DC(6-t*4;6-t*1)= DB(6-t*4;4-t*1) BC(6-6;6-4)

så kommer jeg bare ikke rigtig videre kan ikke lige finde ud af hvordan jeg får regnet og issoleret t herfra.

hilsen frederik


Skriv et svar til: så er der lige en mere med vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.