Fysik

solfanger

27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)
kan i ikke lige tjekke opg 1).a
fra denne side

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer04/fysik-2004-7-2.pdf?menuid=150560

jeg har et bud men aner ikke om den er rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2005 af *A* (Slettet)

Kom med dit bud.
Har selv lavet den engang men kan ikke helt huske hvordan så hvis du kommer med budet er det i hvertfald lettere at kommentere

Svar #2
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

mit bud: (1300/70)*100=1857,14

1857,14/680=2,73m^2

Svar #3
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

men hvordan løser man opg 2, a)

mit bud er: 7^Li+4^He->1^n+10^B

men er meget usikker på det:S

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

1a) enig
2a) ikke enig
Der står du skal skrive reaktionen op mellem (7)Li og en proton, hvor får du helium fra?
Du har altså reaktionen
(7)Li + (1/1)p -> (1/0)n + X

Svar #5
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

hmm hvad så med den kerne der bliver dannet er det ikke Be med 8 protoner?

(hehe jeg ved heller ikke hvor jeg har det fra men jeg tror jeg så på reaktionen længere nede)

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

7 tallet angiver ikke antal protoner, men massetallet.
Li7 har 3 protoner og 4 neutroner

Svar #7
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

dvs X=(4/3)Be?

Svar #8
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

I 2b) kunne jeg ikke finde nogen formel men kan det passe at man ganger 3,1*10^-8N med 12(my)m ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

nej, X må jo så blive
(7/4)Be
masseantallet ændres jo ikke. Der fjernes en elektron fra en neutron i Li kernen, hvis masse er ubetydelig lille, og derved dannes en ekstra proton.
Dvs den nye kerne har nu 4 protoner og 3 neutroner
Jeg er ikke 100% sikekr, da jeg ikke har haft fysik i et par år, men det virker fornuftigt:)

Svar #10
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

ja:) selfølgelig er det 7 jeg troede bare at man skulle skrive antaøl protoner over antal neutroner ...my mistake:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

2b) det er vist ikke rigtigt.
Tror du skal kigge lidt på arbejde. Kraftpåvirkning over en hvis afstand osv.

Svar #12
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

du mener X=(7/3)Be

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

nej, (7/4)Be. 4 angiver hvor mange protoner, 7 massetallet (protoner + neutroner)

Svar #14
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

hmm hvilken formel snakker vi om?

Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

nu er jeg ikke med?

Svar #16
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

#14 hører til #11:)

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

ahhh:)
Jeg kan ikke helt huske definitionen på bremsekraften?
Men hvis det er den kraft kernen påvirkes med over 12mym i cllen, gælder
A=s*F
og derudover
tilvækst i E(kin)=A(res)

Er dog ikke helt sikker på det er dan, da jeg ikke helæt har styr på hvad bremsekraft er

Svar #18
27. januar 2005 af kyllerylle (Slettet)

den A-værdi man finder ved s*F er det den resulterende arbejde?

Brugbart svar (0)

Svar #19
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

hmm ok. Jeg tror jeg er med nu, og mit forslag holder vist stadig
Nu skal ejg se valg, fortsat held og lykke:)

Brugbart svar (0)

Svar #20
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

ja F*s er bremsekraften gange strækning
og det er det resulterende arbejde

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.