Matematik
Gennemsnit af interval
27. januar 2005 af
Isaksen (Slettet)
Er ved at lave biologirapport, og skal finde gennemsnittet af nogle blodtryksmålinger angivet i intervallet..
Hvordan finder man gennemsnittet af disse intervaller
Interval: Antal:
[50;55[ 2
[55;60[ 2
[60;65[ 7
[65;70[ 2
[70;75[ 2
[75;80[ 1
[80;85[ 1
På forhånd tak !
Hvordan finder man gennemsnittet af disse intervaller
Interval: Antal:
[50;55[ 2
[55;60[ 2
[60;65[ 7
[65;70[ 2
[70;75[ 2
[75;80[ 1
[80;85[ 1
På forhånd tak !
Svar #1
27. januar 2005 af susbc (Slettet)
nu står der godt nok at det er en biologirapport og det ved jeg intet om!!! :)
Men du finder intervalmidtpunktet gange med det antal som du har opgovet + det det næste..., det vil starte sådan her:
52,5 * 2 + 57,5 * 2 + ...... =
når du har lagt det hele sammen, som vist ovenfor, så dividerer du resultatet med det samlede antal som du har opgivet, dvs. (2+2+7+2+2+1+1).
Hvis du har mat. c eller højere, så har du måske også haft det.
Håber det hjalp. ellers så skriv igen og jeg vil forklare det bedre.
Men du finder intervalmidtpunktet gange med det antal som du har opgovet + det det næste..., det vil starte sådan her:
52,5 * 2 + 57,5 * 2 + ...... =
når du har lagt det hele sammen, som vist ovenfor, så dividerer du resultatet med det samlede antal som du har opgivet, dvs. (2+2+7+2+2+1+1).
Hvis du har mat. c eller højere, så har du måske også haft det.
Håber det hjalp. ellers så skriv igen og jeg vil forklare det bedre.
Svar #2
27. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Intervalmidtpunktet er den halve sum af intervalendepunkterne;
[50;55[ (55+50)/2 = 52.5
[55;60[ (55+60)/2 = 57.5
[60;65[
[65;70[
[70;75[
[75;80[
[80;85[
Udregn selv resten.
Metoden anvist i #1 er sådan set fornuftig, hvis man ønsker et estimat af det gennemsnitlige blodtryk (nedenfor betegnet med B), når det antages, at målingerne er jævnt fordelt i de pågældende intervaller. Du skulle gerne få
B = 64.5588... ~ 64.6
Hvis ikke målingerne er jævnt fordelt, og man ønsker det eksakte gennemsnit af blodtrykket, er man nødt til at kende de enkelte måleresultater (x1,x2,x3,...,x17). Det giver gennemsnittet
b = (x1 + x2 + x3 + ... + x17)/17
//Singularity
[50;55[ (55+50)/2 = 52.5
[55;60[ (55+60)/2 = 57.5
[60;65[
[65;70[
[70;75[
[75;80[
[80;85[
Udregn selv resten.
Metoden anvist i #1 er sådan set fornuftig, hvis man ønsker et estimat af det gennemsnitlige blodtryk (nedenfor betegnet med B), når det antages, at målingerne er jævnt fordelt i de pågældende intervaller. Du skulle gerne få
B = 64.5588... ~ 64.6
Hvis ikke målingerne er jævnt fordelt, og man ønsker det eksakte gennemsnit af blodtrykket, er man nødt til at kende de enkelte måleresultater (x1,x2,x3,...,x17). Det giver gennemsnittet
b = (x1 + x2 + x3 + ... + x17)/17
//Singularity
Skriv et svar til: Gennemsnit af interval
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
