Matematik

Omregn til helt tal og brøk

16. december 2009 af Parejo (Slettet)

Man kan omregne det på denne måde, ex: 11/6 = 6/6 + 5/6 = 1 5/6. Men sidder lidt i knive, og er ikke den skarpeste kniv til dette. Hvad skal man så gøre ved følgende tal? Det samme? Min udregning viser ikke den samme som facit...

a) 5/2

b) 7/4

c) 7/3

d) 10/4

e) 12/5


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2009 af Isomorphician

a) 5/2 = 2/2 + 2/2 + 1/2 = 2 1/2


Svar #2
16. december 2009 af Parejo (Slettet)

Hvorfor skal man plusse med hele tre tal nu? Spørger lidt dumt, men er helt lost.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2009 af Isomorphician

For hver "hel" går der kun 2 fra tælleren.

5/2 = 2/2 + 3/2 = 2/2 + 2/2 + 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2009 af NejTilSvampe

 Fordi dit eksempel gav  kun 1 + 5/6   Se fed skrift.

a) gav  2 + 1/2  


Skriv et svar til: Omregn til helt tal og brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.