Fysik

He-Ne-laser

17. december 2009 af applemac (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave her jeg sidder helt fast i.

Det lyder således:

En laser, der indeholder en blanding af helium og neon, udsender rødt lys med bølgelængden 633 nm. Det sker ved overgang i neonatomet fra en tilstand A til en tilstand B.

a) Beregn energiforskellen mellem tilstandende A og B.

Laseren udsender lys med effekten 0.70 mW.

b) hvor mange fotoner udsender laseren pr. sekund?

Mens laseren lyser, overgår der altså hele tiden neonatomer til tilstand B, og disse henfalder derefter til grundtilstanden i neonatomet. Som følge heraf er antallet af neonatomer i tilstand B konstant, mens laseren lyser. Når laservirkningen ophører, aftager antallet af neonatomer i tilstand B eksponentielt med halveringstiden 10 ns.

c) hvor mange neonatomer befinder sig tilstand B, mens laseren lyser?


Svar #1
17. december 2009 af applemac (Slettet)

Jeg har lige en tilføjelse:

Jeg har beregnet opg a til være:

h*f=Ea-Eb [eV]

b)

at effekten omregnet til watt og kvotienten mellem denne effekt og energien af 1 joule=1.602*10^-19

c)

helt lost.

hjælp mig gerne


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2009 af mathon

a)

    Efoton = (h·c)/λ = 3,13815·10-19 J

b)

    N/t = (0.70·10-3 J/s)/(3,13815·10-19 J) = 2,23062·1015 s-1

  


Svar #3
17. december 2009 af applemac (Slettet)

Vil det sige at jeg kan regne c ud, udfra at jeg kender halveringstiden, finde henfaldskonstanten. k=ln(2)/t1/2

Bestemme antallet af kerner udfra at finde kvotienten mellem aktiviteten A beregnet A=k*N og N=A/k


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af Susina (Slettet)

Hvordan ser udregningen ud til a?

Når jeg regner det ud, så får jeg resultatet til at være 3,14218*10-22

Min udregning ser således ud: ((6,63•10-34 J•S)•(3,0•108 m/s)) / (633*10-9)

Hvad gør jeg galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2010 af mathon

...sikkert parentesfejl


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2010 af mathon

@#4

a)

    Efoton = (h·c)/λ = ((6,62608·10-34 Js) · (2,99792·108 m/s) / (633·10-9 m) = 3,13815·10-19 J


  


Skriv et svar til: He-Ne-laser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.