Matematik

Bestem a og b

17. december 2009 af BecauseOfYou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heysa-sa! Jeg plejer ikke at have problemer med disse a og b opgaver, men denne gang er det dog lykkedes mig at gå i stå i en opgave. Opgaven lyder:

Bestem konstanterne a og b, når du ved at lydniveauet, som er LN aftager med afstanden r fra højttaleren. Denne funktion kan vises således:

LN=a•log(r)+b

Derudover ved du at afstanden r kan måles i meter, og lydniveauet LN i dB.

Og som ekstra information, så er lydniveauet på 54 dB ved en afstand på 3,0 meter, og 51 dB ved en afstand på 5,0 meter fra højttaleren.

På forhånd tak! ;-D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du får følgende to ligninger 1) 54=a*log(3)+b og 2) 51=a*log(5)+b, så skal du bestemme a og b, det giver a=-13,52 og b=60,45


Svar #2
17. december 2009 af BecauseOfYou (Slettet)

Hm, og hvordan har du fundet frem til disse resultater? Solve (for jeg får noget der er langt fra på solve)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

jeg ved ikke af noget, der hedder solve, jeg bruger hovedregning


Svar #4
17. december 2009 af BecauseOfYou (Slettet)

Nevermind, I figured it out :) :D THANKS!


Svar #5
17. december 2009 af BecauseOfYou (Slettet)

Men ved du, hvad a og b udtrykker? log(r) er jo afstanden. Men hvad er a og b? De generelle lydniveauer oder was? S:


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2009 af Simonshit (Slettet)

Du kan faktisk lave dit eget lille eksperiment, og derigennem finde ud af det! På din lommeregner (TI-89, I presume), prøv da at ændre på den ene (enten a eller b) mens den anden holdes konstant. Hvad sker der når du går fra at bruge b=2 til b=20? Et lidt kryptisk svar, men en rigtig god måde at tænke over hvad en graf egentlig fortæller dig - og at der er en sammenhæng mellem virkelighed og teori.


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.