Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP-hjælp - Matematik og Fysik

17. december 2009 af røvlort (Slettet)

Jeg har i min problemformulering fået følgende opgave:

"Vis hvordan man med numeriske metoder kan lave en tilnærmet beregniong af position of hastighed for et projektil, der er påvirket af en hastighedsafhængig gnidningskraft."

Jeg er lidt inde på at det jo nok har noget med differentiering at gøre.

Sidder bare og kan ikke rigtig se hvordan jeg får startet.

Nogle der kunne hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af peter lind

Du skal opstlle bevægelsesligningen for projektilet  ved brug af Newtobs anden lov. Dernæst skal du bruge en numerisk metode til at løse denne ligning.


Svar #2
17. december 2009 af røvlort (Slettet)

Altså jeg skal bruge:

F=m·g

Hvad er det for en masse jeg skal bruge. massen af projektilet?


Svar #3
17. december 2009 af røvlort (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2009 af peter lind

Du skal også have gnidningsmodstanden ind. Ja det er massen af projektilet du skal bruge.


Svar #5
17. december 2009 af røvlort (Slettet)

Kan du hjælpe mig med at opstille en formel for det? Jeg er ikke helt med :S


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2009 af peter lind

Jeg skal først have at vide hvilken gnidningskraft, der skal anvendes+vide noget om det er en generel bevægelse eller den foregår vandret eller lodret.


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. december 2009 af borner (Slettet)

Jeg skriver selv om det skrå kast med gnidning og der regner man med at gnidningen er proportional med kvadratet på farten, dvs. konstan*v^2.. OG så kan man opstille en differetnialligning ved NEwtons 2. lov Fres=m*a. Og så med det skrå kast skal du lave en skitse med retningerne på de kræfter som virker, derefter kan du tegne deres komposanter, og så kan du finde de resulterende kræfter på projektilet i de to retninger (x og y) da der kun er gnidning og tyngdekraften som virker på projektilet. Dette kan du så sætte lig med NEwtons 2. lov og udlede en 2. ordens differentialligning for x retning og en for y retning..


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. december 2009 af peter lind

med v2 = x'2+y'2 får du så

I så fald får du i x-retningen mx'' = -c*x'*v.

i y retningen my'' = -mg -cy'*v


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2010 af spoghmay (Slettet)

hey:)

min i min srp har jeg valgt mat A fysik B hvor jeg vil rede gøre for stråle behandling af tumorer jeg ved godt hvad jeg skal men har svært ved at komme på noget fra matematik kan i hjælpe, bliver heg glad :))))


Skriv et svar til: SRP-hjælp - Matematik og Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.