Matematik

Addition og subtraktion med brøker

17. december 2009 af Parejo (Slettet)

Hvis jeg skal pege på én ting i matematikkens verden, hvor jeg er svagest - vil jeg formegentlig og tydeligt sige brøker. Det er ufattelig, hvor dårligt jeg er - men alle har svagheder, og de skal bare simpelthen løses. Jeg har nogle opgaver, som jeg meget gerne vil have hjælp til, og gerne mellemregninger/udregninger med, for jeg er ikke den skarpeste kniv til sådan noget spas her, som sagt.

Opgave 1:

a) 1/2 + 1/3

b) 3/4 - 2/3

c) 1/2 - 2/5

d) 1/5 + 1/8

e) 5/6 - 7/10

Opgave 2:

a) 1 1/3 + 2 1/2

b) 6 7/8 - 2 3/4

c) 5 4/5 + 8 9/10

d) 6 1/2 - 4 3/4

e) 12 1/3 - 9 5/6


Svar #1
17. december 2009 af Parejo (Slettet)

HASTER!


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. december 2009 af BJK08 (Slettet)

Når du adderer og substraherer brøker skal du altid have en fælles nævner. Altså du skal gange nævnerne med et tal som til slut giver den samme nævner for begge brøker.

Fx kan du se; for at opg 1a skal have fælles nævner skal 1/2 ganges med 3 og 1/3 skal ganges med 2. så vi får at
 

1*3/2*3 + 1*2/3*2 = 3/6 + 2/6 = 5/6 ...


Svar #3
17. december 2009 af Parejo (Slettet)

Tusind tak. Hvis du også lige gad og tjekke b'eren: Skal den lave således:

3/4 skal ganges med 3, 2/3 skal ganges med 4 = 9/12 + 8/12 = 17/12


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. december 2009 af sHastrup (Slettet)

Princippet er ok, men i opgaven skriver du 3/4 minus 2/3, og du får derfor 9/12 - 8/12 = 1/12


Svar #5
17. december 2009 af Parejo (Slettet)

Ja, det var derfor, det var forkert og ikke stemte ens med facit - tusind tak!


Svar #6
17. december 2009 af Parejo (Slettet)

Jeg gætter også på, at det er således, det skal gennemføres i opgave 2?


Skriv et svar til: Addition og subtraktion med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.