Matematik

Georg-Mohr-opgave

17. december 2009 af Prebsen123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Skal bevise dette i en georg-Mohr-opgave:

3 går op i et tal kun hvis det går op i tallets tværsum.

Kan nogen gøre dette så jeg forstår det godt og kan lave den næste? PLEASE


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 10^n mod 3 = 1.

Hvert tal skriver som summen af 10^n'er.. F.eks. er 732 = 7*10^2 + 3*10^1 + 2*10^0.

Hvorfor: 7*10^2 + 3*10^1 + 2*10^0 mod 3 = 7*1 + 3*1 + 2*1 mod 3 = 12 mod 3 = 0 mod 3.

Jeg er dårlig til at forklare, men håber det giver dig en idé.


Svar #2
17. december 2009 af Prebsen123 (Slettet)

Hvorfor gælder 10^n mod 3 = 1? altså det med 10^n


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 Fordi 3 går op i (0), 9, 99, 999, 9999 osv. Og 10^n er 1, 10, 100, 1000 osv. Altså altid én rest.


Svar #4
17. december 2009 af Prebsen123 (Slettet)

Okay det forstår jeg godt nu så men hvordan vil du så komme med den sidste sætning og sige at derfor går 3 op i et tal KUN hvis det går op i tallets tværsum. Hvorfor ikke andre? Det er vel det sidste jeg ikke forstår


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. december 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 For at 3 går op i et tal skal 3 mod "tallet" = 0. Et tal som f.eks. 110 = 1^10^2 + 1*10^1 + 0*10^0.

110 mod 3 = 1*1 + 1*1 + 0*1 mod 3 = 2 mod 3. Altså en rest på 2. Ikke fedt.


Svar #6
17. december 2009 af Prebsen123 (Slettet)

Takker :D


Skriv et svar til: Georg-Mohr-opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.