Fysik

Kastebevægelse..

27. januar 2005 af Weeelo (Slettet)
Jeg skal finde den vandrette afstand mellem frigørelsespunkt og nedslagspunkt:

m=7,3kg
v_0=22m/s

kuglen bliver sendt afsted 1,1m over jorden i en vinkel på 42grader.

Jeg kan godt finde den vandrette afstand hvis ikke 1,1 var hvor den landte, men nu er der lige det stykke længere fordi kuglen har en starthøjde på 1,1m..

Nogle der kan hjælpe mig..?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

ligning for kastekurven
y=-g/(2v(0)^2) * (1+tan(v)^2)*x^2+tan(v)*x +h
h=1,1m
i det der startes 1,1m over

Svar #2
27. januar 2005 af Weeelo (Slettet)

Hvor har du den fra..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

min fysik bog:)

Svar #4
27. januar 2005 af Weeelo (Slettet)

Hvilken fysikbog har du..? Den må være udledt fra nogle andre formler..!!

Kastehøjde og kastevidde for skråt kast ligner det nu meget godt. En blanding af dem?

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

formlen er udledt fra sammensætning af bevægelse i vandret og lodret retning.
kastehøjde og kastevide er udledt af denne formel

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

den fysikbog ejg ahr fra gymnasiet hedder Fysik for 3.G

Svar #7
27. januar 2005 af Weeelo (Slettet)

Og vi er enige om at eftersom jeg skal finde den vandrette kastelængde, altså Xmax skal jeg isolere x i formlen..?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

JEg synes det er et diffus spørgsmål.
I det der kastes fra en højde 1,1m, ligger startsted ikke i niveau emd nedlsagssted.
Derfor er det mærkeligt at snakke om den vandrette afstand, da afstanden fra start til nedslag ligger på en skrå linie, og ikke vandret.
Så jeg ved ikke helt hvad der menes.
Men vil du finde nedslagsstedet, skal du jo løse for y=0

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2005 af Epsilon (Slettet)

#8: Tjo - jeg vil nu ikke mene, at spørgsmålet ligefrem er diffust. Der menes blot den horisontale komposant af afstanden fra frigørelsespunktet til nedslagspunktet. At man så vælger at kalde dette for den 'vandrette afstand' mellem frigørelsespunkt og nedslagspunkt, giver vel ikke anledning til misforståelser? Den anden formulering, om end den ganske vist er mere præcis, ville nok være vanskeligt forståelig for de fleste elever.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2005 af Lurch (Slettet)

#9 tja, det er jo som man tager det. jeg synes det er en dårlig formulering. Men fred være emd et:)


Skriv et svar til: Kastebevægelse..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.