Matematik

det gyldne snit

19. december 2009 af tawer (Slettet)

hej jeg sider og skriver en SRP opgave om det gyldne snit.

jeg er kommet til der hvor man skal konstruere det gyldne snit i et billed. jeg har derfor stødt på følgende:

Konstruktion af det gyldne snit i et billede
Ifølge sætning 1 ved vi at
Figur laves:
g/a=Φ
Og vi ved at:
Φ-1= 1/Φ
Derfor kan vi slutte os til følgende:

g/a=Φ ?1/Φ*g=a
jeg kan ikke se hvordan de er kommet frem til det, ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

g/a =Φ <=> g/Φ = a (du benytter produktet af yderleddene er lig produktet af mellemleddene, du opfatter bare Φ som Φ/1


Skriv et svar til: det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.