Fysik

hjælp til afkølingshastighed

19. december 2009 af o1-lil-ceaz (Slettet) - Niveau: A-niveau

hey vil bare lige spørge om hvordan fanden man udregner afkølingshastigheden for en kugle eller en rektangulær kasse? pleease hjælå, det er et spørsmål jeg ahr fået i min SRP- pg det lyder: " Gør rede for fysikken bar varmeledning fra et legeme ved beregning af afkølingshastigheden dT/dt


Svar #1
19. december 2009 af o1-lil-ceaz (Slettet)

* hjæp

* har 

*og


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den ser sådan ud  dT/dt = -k(Tslut - Tbegynd)  med løsningen T(t) = C*e-kt + Tbegynd Det er Newtons afkølingslov. Du skal altså bruge nogle startoplysninger.


Svar #3
19. december 2009 af o1-lil-ceaz (Slettet)

hvad står C for?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er blot en konstant, der afhænger af begyndelsesbetingelserne. Hvis T(0) for eksempel er lig 100 grader, og vi skal finde tiden, hvor din kugle er reduceret til 31 grader, så bliver ligningen T(t) = 70*e-kt+30


Svar #5
20. december 2009 af o1-lil-ceaz (Slettet)

jamen hvordan regnede du ud at C=70? , og skal -kt bare være bogstaver eller regnes de også ud i så fald, hvordan ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

T(0) = C*e0+30=C+30=100<=>C=70


Skriv et svar til: hjælp til afkølingshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.