Matematik

1/x+2x=3 det skal være en andengradsligning

23. december 2009 af DivaGlobsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej en der er sød med at hjælpe mig med 1/x+2x=3 det skal være en andengradsligning så man skal gange med nævneren på begge sider af lighedstegnet så der kommer til at stå 1+2x^2=3x så trækker jeg 3x fra på begge sider af lighedstegnet: 2x^2+3x+1 plzz hjælp mig tak på forhånd og god jul


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal trække fra på venstresiden også 2x2-3x+1=0, prøv om ikke x=1 er den ene rod


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. december 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Inden du ganger med x, så skriver du også x≠0, da man ikke kan dele med 0


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. december 2009 af Darwin (Slettet)

1/x + 2x = 3,  x ≠ 0

⇒ 2x2 - 3x + 1 = 0, x ≠ 0

⇔ (x-1)(2x-1) = 0, x ≠ 0    (idet x = 1 umiddelbart genkendes som en løsning)

⇒ x = 1 ell. 2x - 1 = 0 ⇔ x = ½   (fra nulreglen)


Skriv et svar til: 1/x+2x=3 det skal være en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.