Fysik

Fortrængte væskemængde

27. december 2009 af Lyn90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et cylinderformet reagensglas har en diameter på 15 mm og en masse på 25 g.

I glasset fyldes 5,0 g sand og det sænkes ned i vand.

Jeg skal bestemme massen af den fortrængte væskemængde og bestemme hvor stor en del af glasset  der er under vand.

Hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. december 2009 af mathon

når et legeme flyder
i en væske
                        er massen af legemet lig med massen af den fortrængte væskemængde

                              mglas_sand = Vunder·(1 kg/L)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2009 af MN-P (Slettet)

Massen af den fortrængde væske = massen af reagensglas+massen af sand

Runfanget V  af den fortrængde væske = massen af fortrængt væske /massefylden af væsken, som er 1 g/cm3

V=h*π*r2    hvor h er højden af den del af glasset, der er nede i vandet


Svar #3
27. december 2009 af Lyn90 (Slettet)

Er det ikke 1 g/cm2 og 1000 kg/m3 ? Eller?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2009 af mathon

                           G = (π/4)·d2 = (π/4)·(1,5 cm)2 = 1,76715 cm2

                            Vunder = (30 g)/(1 g/cm3) = 30 cm3

                           Vunder/V = (hunder·G)/(h·G)

                            hunder = (30 cm3)/G = (30 cm3)/(1,76715 cm2) ≈ 16,98 cm


Svar #5
27. december 2009 af Lyn90 (Slettet)

Hmm, hvad er det jeg gør galt siden jeg får 1697?


Svar #6
27. december 2009 af Lyn90 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det, tak.


Skriv et svar til: Fortrængte væskemængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.