Matematik

reducering og eksponentielfunktion

28. december 2009 af KatrineDS (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, vil gerne bede om hjælp med to matematikopgaver, hvis der ellers er nogen som er her inde her mellem jul og nytår :)

1) hvordan reduceres udtrykket: 3(p+q)2-6p(q-p)  ?

2) om en eksponentiel voksende funktion oplyses at f(2)= 1 og f(4) =9

hvordan bestemmes forskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2009 af Isomorphician

1)

3(p + q)2 - 6p(q - p) =

3(p2 + q2 + 2pq) - 6pq + 6p2 =

3p2 + 3q2 + 6pq - 6pq + 6p2 =  ..... se om du ikke kan derfra.

2)

Opstil to ligninger med to ubekendte:

(i): 1 = b*a2

(ii): 9 = b*a4

Del (i) med (ii):

1/9 = a2-4 = a-2, isoler a.

Når du har fundet værdien af a, indsættes værdien for a i enten (i) eller (ii), hvorefter du isolerer b.


Skriv et svar til: reducering og eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.