Matematik

Måleenheder - omskrivning

01. januar 2010 af roselie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej :)

Jeg har lidt problemer med at omskrive måleneher fx fra m til km

Er der nogen der har et skema som jeg måske kunne få.

PÅ fårhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

1 kilometer = 1000 meter, så er 1 meter 10-3 km. Du skal blot dele med 1000 på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. januar 2010 af sebastian.k (Slettet)

En tricky en er at omregne hastighederne km/t til m/s

Du dividerer km/t med 3,6 for at få m/s og omvendt ganger du m/s for at få hastigheden i km/t


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. januar 2010 af volume (Slettet)

den er ikke tricky, hvis man kender omregningen. Ja den her er også tricky, hvis man skal omregn procent til grader, så skal man også gange med 3,6. formlen for fart er v=s/t


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. januar 2010 af mathon

                     1 m/s =(3600 m)/(3600 s) = (3,6 km)/(1 h) = (3,6/1)(km/h) = 3,6 km/h


Skriv et svar til: Måleenheder - omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.